Reply
Highlighted
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎03-01-2009

Re: SMC video format e200v2

Highlighted
Newbie
Posts: 18
Registered: ‎02-04-2009

Re: SMC video format e200v2

Can you change your preset line to this and try again:

 

-r 20 -vcodec mpeg4 -vtag DX50 -s 224x176 -aspect 1.273  -b 700k -qmin 3 -qmax 5 -mbd 2 -bf 2 -aic 2 -cmp 2 -subcmp 2 -bf 0 -acodec libmp3lame -ar 44100 -ab 128k -ac 2

 

I simply removed "-flags +4mv+trell" because FFmpeg seems to have a problem with it. You have another issue with the frame rate but I hope FFmpeg will resolve it ifyou get it to start.

Highlighted
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎03-01-2009

Re: SMC video format e200v2

http://picasaweb.google.com/lh/photo/ki8IZnpYja7cWxTY-dD9Hw?authkey=Gv1sRgCPTb_-uKtfL6Ng&feat=direct...

 

and

 

http://picasaweb.google.com/lh/photo/a_CKlmCARjzi0oyNjkiM7w?authkey=Gv1sRgCPTb_-uKtfL6Ng&feat=direct...

 

one is using the raw avi straight into Winff, the other is using the raw avi sent through Avidemux, then that file sent through Winff, neither works....

Highlighted
Newbie
Posts: 18
Registered: ‎02-04-2009

Re: SMC video format e200v2

You did not change your preset command line like I suggested in the message just above...
Highlighted
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎03-01-2009

Re: SMC video format e200v2

You're right, i didnt, I thought i had changed it, maybe it didnt update, so i just ran it again as a new preset

 

http://picasaweb.google.com/lh/photo/YdMxO57fA6FI2bJxvpZcFQ?authkey=Gv1sRgCPTb_-uKtfL6Ng&feat=direct...

 

the file still seems unfinished though, its filetype is FILE

Highlighted
Newbie
Posts: 18
Registered: ‎02-04-2009

Re: SMC video format e200v2

You get an audio decoding error that possibly stops the process before it is completed. There could be something wrong with your source's audio. Do you hear a glitch on the source?

 

The bottom line is that I can't really tell you how to fix this. You can Google the lame message you get at the end and see what people say about it. I did and I did not really find a simple answer.

 

Sorry...

Highlighted
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎03-01-2009

Re: SMC video format e200v2

Thanks for lookin into it though, much appreciated. Could just be an old cruddy avi that im using. im going to try it with some other newer files and see, my main goal is to be able to convert my digital copies (that come with the blurays) to a propper format to watch them on the fuze.
Highlighted
SanDisk Guru
Posts: 16,317
Registered: ‎04-17-2008

Re: SMC video format e200v2

Good luck on those. Others have posted they've tried to convert these and haven't had much success, but of course 'your mileage may vary'. Smiley Wink
Highlighted
Newbie
Posts: 8
Registered: ‎03-01-2009

Re: SMC video format e200v2

Ok, so as a test, I followed your instructions from Re: Can't Convert Movies From DVDs?

1.) Rip .vob files from DVD with DVDFab HD Decrypter (free).

 

2.) Merge .vob files with (what else?) VOBMerge (also free).

 

3.) Convert merged .vob files to .avi with WinFF (free again).

 

4.) Final conversion & transfer to player or memory card with SMC (yep, free too).

 

5.) Enjoy the show!

 

ran this on a dvd short student film i had just to see if it would all work right, and sure enough it did. so now im going to try it on a larger file, but my concern is that in the end i will end up with an improperly decrypted video that wont play on the fuze, again, but since ive had luck with this last smaller video, i'll try it again. As for now i have set aside trying to get the "digital copies" to play, too much of a headache for someone whos no guru at this stuff yet. Again, thanks for your guidance with these issues.

Highlighted
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎08-12-2009

Re: SMC video format e200v2

Thanks for the suggestions.  I converted a video and the sound is now syncronized!  The one problem I can't figure out is how to prevent widescreen video from being stretched to fullscreen.  I would rather add black bars to the top and bottom so the video doesn't look stretched.  I looked up the ffmpeg documentation, and found the '-padtop' and '-padbottom' options, but I don't know what size to use for the bars.  Is there any way to automatically pad the video so that the original aspect ratio is preserved?

 

Thanks!

 

Andy

 

 

PS. I also had to remove the "-flags +4mv+trell" option to get it to work.