Reply
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎04-07-2019

Extremely slow

I am trying to figure out why my SSD's are running so slow (I purchased two 500gb Extreme SSD's). Connected to both USB-C and USB-A 3.1 ports on an Asus Rog Strix X470-F motherboard, both types of 3.1 ports are listing the following speeds on CrystalDiskMark 6.0.2 x64:

 

Read:44.40MB/s

Write:43.60MB/s

 

These are nowhere near the advertised *Up to* 500MB/s

 

Is there a firmware update or something that I am missing. I truly don't understand how they can be running so slow. Any help would be greatly appreciated.

 

Screen Cap from CDM of new SSD attached.

CDM-ExtremeSSD test.PNG
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎04-29-2019

Re: Extremely slow

That is not normal.

 

I think SanDisk's problems are too little that posts here just get's ignored.

If not for the water resistance, I would have just bought an M.2 drive and put

it in an enclosure.

 

 

 

Untitled.png
Newbie
Posts: 2
Registered: ‎04-07-2019

Re: Extremely slow

Is that the speed you are getting from yours? Something is definitely wrong with mine if that is the case.  I can't believe I've never gotten a response from Sandisk either. Lesson learned for me I guess.

Newbie
Posts: 1
Registered: ‎06-02-2019

Re: Extremely slow

Hi there,

I have basically the same issue with speed, it's too low!

How can I fix it?

 

thanks,

Popup Wordpress Builder

Newbie
Posts: 1
Registered: ‎07-02-2019

Re: Extremely slow

Are you using the included USB-C to USB-A 3.0 cable? When I use the included cable I achieve the advertised speed.

 

When I use another USB-C to USB-A (likely 2.0) cable I do not. I think that may be your issue.