Will ReadyCache have a driver for Windows 10?

@slotmonsta Any suggestions?

Clean installed windows 10 only to be able to run expresscache. Everything else was working just fine.

EC should work fine, right?

But ExpressCache can’t find ssd.

-Readycache drive is accessible through disk management.

-Tried to install EC with ssd as both unallocated and formatted.

Same error returned on all tries. (I have a screenshot but can’t attach it to the message)

Any ideas?

Total agree with you, Redcache.

The old ExpressCache can be uninstalled after manually terminate the services “ExpressCache” by services.msc via Win+R

I found that ExpressCache 1.3.2 cannot work functionaly as the SSD cannot be found.

I have already followed the instruction from your company website but no use.

Please kiindy provided us a solution. Thanks.

Please understand that we do not want to give your any trouble as I prefer to solve the problem by myself.

FInding solution in website is trouble and time consuming…and my English is not good enough…

Hello, This is my first post to this messageboard and have been following it for a couple days. As you can guess, I am here because of my recent upgrade to win 10 and it’s effect to my beloved readycache ssd. Although I do not offer a solution today, I only wanted to voice my concern to Sandisk so they are aware of the MANY people in this mess. All of these people, along with myself, are patiently waiting for a solution to this problem. Your timely response will be very well received. Thank You… Mr_Potatohead.

I was able to get ExpressCache running on a fresh install of Windows 10. I did get an error when trying to install that the ReadyCache SSD was not detected. I rebooted the machine and then tried installing again and the install finished as expected. 

win 10.jpg

Here is the screen shot.

What configuration should the RC ssd be in? GPT? Dynamic? Unallocated? Formatted? NTFS?

Any clue why keep getting this error?

Expresscache does not support dynamic disks. To install just have the RC SSD unallocated and the Expresscache software should find and format it. 

Did you reboot the machine like slotmonsta suggested?

Rebooted and ssd shows as unallocated. Still getting the same error.

(Also ssd is probably not broken as it can be formatted and drive shows up as normal. Checked for errors. Accessible and functioning. Then deleted volume to get unallocated status.)

Agreed if the SSD can be formatted and is seen by normal windows tools then the SSD is not likely the problem. Is this a full fresh install of Windows 10?

Its a full fresh install (all files deleted, installed from a disk).

Nobody has any clue what is blocking the process?

Unfortunately I dont. I have sent a link to your post over to sandisk support. 

Thanks for sending it.

Please let us know what comes of it.

Losing hope very quickly here.

This is really, really bad. Any update in terms of when there will be an official fix?

I did the Microsoft online upgrade from Windows 8.1 to 10.

Everything seems to be running OK, I’ve received no error messages, but ExpressCache no longer appears in Task Manager.

However, when I shut down, it takes a LONG time (>5minutes) for disk activity to stop and the computer to power down.

I’d just like to be able to uninstal Express Cache safely.

There isn’t seem to be any response coming from support.

They are busy convincing upper management that there isn’t any issue anywhere.

Why only the readycache product had to be managed poorly.

Generally sandisk gets good support ratings on everything else.

Why, man!! Why?

HI

My cache is down too after Win10, so i also installed PrimoCache and it almost works fine, my pc now can boot in 35 sec. insted og 2½min. but only if its a reboot ! - when i start on cold it still takes 2½ min. to boot so i seems like its not using my cache when it starts cold, do you have the same problem ?

the issue was described pretty well by slotmonsta. It does not sound to me like support is running or hiding or telling management there is no problem. slotmonsta stated the issue was escalated to the highest level and the issue occurs during Win 10 upgrade only due to components being removed by Windows. slotmonsta also clearly stated they expect a fix to be released by the end of the month so not sure why you think sandisk support is trying to hide the issue. that simply does not make any sense.  

We are distrusting the support process because there seem to be a significant disparaty between what we are told and how things get solved. On top of that we are repeatedly seeing lousy actions taken by sandisk - its become an expected trend. Everyday you have new people signing up just to push the issue forward hoping to see a solution. That’s why we criticize the process.

You don’t seem to appreciate sandisk support being criticized. Since when criticism is a problem. Why would it be a problem. Its the customer’s voice that get things moving forward. We have seen that before here. This is what happens with lack of quality supervision. You have lost sight of the context, buddy.

Its for your own good. The criticism is for your own good. Its like medication to build better sense so that in the future we customers can sit back chill out and watch these issues get solved in a reasonable manner without us having to get involved.

Until then, we’ll do this everyday.

More people will join in and do this.

I managed to “fix” ReadyCache after Windows 10 update by following steps.

I am not quite sure it works as it should and the driver is loaded as soon as it should for best performance

I did tried and failed to uninstall it couple times before checking the form and old windows files 

  1. Copy content of “c:\Windows.old\Program Files\Condusiv Technologies”  to “c:\Program Files\Condusiv Technologies”  which was emptied during the Windows 10 update

  2. Uninstall ExpressCacheApp

  • This uninstalled the ExpressCache driver also, At least it was removed in my case. I did tried to uninstall both both before copying the stored data so I can’t be 100% sure it works
  1. Reboot

  2. Install ExpressCache 1.3.2 again

  3. couple reboots and it looks like ExpressCache is workig again.

TJuTZu Seems like a great trick. I should have waited a few days before doing a clean install. lol.

Now after a clean install, the software doesn’t recognize the drive. Sitting here dead in the water.

How did you figure it out? Hopefully support gets to take a look at it or make it an official manual fix for the uninstall issue.

Let’s hope someone figures out the drive recognition issue too.

I did the same as TJuTZu and it dont work for me, i cant uninstall the software, “one file is missing”

and the uninstall stops, os its not working for all.