songs cycle but don't play

i’ve loaded several classical music titles onto my player and although drag and drop appears to work, when i try and play the files it just cycles through the “songs” like 1/12, 2/12, 3/12 etc. but doesn’t play any music.  any thoughts on what i’m doing wrong or what’s wrong with the player?

@tmborman wrote:
i’ve loaded several classical music titles onto my player and although drag and drop appears to work, when i try and play the files it just cycles through the “songs” like 1/12, 2/12, 3/12 etc. but doesn’t play any music.  any thoughts on what i’m doing wrong or what’s wrong with the player?

What format are the songs in? I mean like mp3, wma, FLAC, ogg.

i ripped the music from cd’s using media player 11 lossless compression maximum file size.  my plan is to use flac as i’ve heard it’s the best for classical music but wanted to try what i’ve got already ripped on the new player.

@tmborman wrote:
i ripped the music from cd’s using media player 11 lossless compression maximum file size.  my plan is to use flac as i’ve heard it’s the best for classical music but wanted to try what i’ve got already ripped on the new player.

WMA lossless won’t play on the Fuze…I think it only works on Microsoft Zune players. So you’ll have to re-rip into another format, or use another program to convert your WMA Lossless to FLAC.

thanks very much, you just saved me a lot of frustration.  i’ll download flac tomorrow and another ripper program and try that.

@tmborman wrote:
thanks very much, you just saved me a lot of frustration.  i’ll download flac tomorrow and another ripper program and try that.

Good luck!