Sansa Clip+ Firmware Update 01.02.18

You forgot to mention that the updater needs to be ran as administrator in the post. I tried to just use it regurlarly the 1st 2 times but it wouldnt run and it never asked for mermissions either. So I killed the process in task manager and ran it as administritor (in my windows 7 64 you do this by right click the exe and then left click run as administrator but your windows must be logged into an account that has administrator privliges). After that it worked but not everyone could have figured that out and so you really should put it somewhere where they will see it (like the download page).

Hello to all. I have the clip+ 8gb. I´ve noticed when I use a SD card with less than 8gb, the player sometimes hangs, and the player doesn´t like the 4gb ones (hahahahahahaha). After the update (last year, approximately 10 or 11 months ago), the same thing. I´m using the 8gb sd card since then, and no problem appeared. Thanks.

Hi,

Just to mention that this card is not working with 01.02.18 (and don’t work whith .15, and .16 too) 

Transcend TS16GUSDC10 microSDHC Class 10 16Go
ASIN B005VNYF9S

(the files are not seen by the clip+, tried all the manner, mtp, msc, reformat… )

But it works with rockbox…

But we don’t like rockbox…

@lab34 wrote:

Hi,

Just to mention that this card is not working with 01.02.18 (and don’t work whith .15, and .16 too) 

 

Transcend TS16GUSDC10 microSDHC Class 10 16Go
ASIN B005VNYF9S

 

(the files are not seen by the clip+, tried all the manner, mtp, msc, reformat… )

 

But it works with rockbox…

 

But we don’t like rockbox…

 

Speak for yourself :confounded:…a lot of us absolutely LOVE 

 

And Rockbox is most likely the only way you’ll get any more updates for this player. So either buy a new memory card, or get used to Rockbox.:stuck_out_tongue:

@lab34 wrote:

Hi,

Just to mention that this card is not working with 01.02.18 (and don’t work whith .15, and .16 too) 

 

Transcend TS16GUSDC10 microSDHC Class 10 16Go
 

Yes, many people have problems with Class 10 cards (and it’s not only the SanDisk brand). It’s the wrong card for mp3 players. You need a Class 4 (or even Class 2 is OK).

Read this:

http://forums.sandisk.com/t5/Mobile-memory-professional-cards/32GB-Class-10-Micro-SD-card-unexpectedly-removed-in-Android/m-p/295108#M2397

yep, now I know the difference between random and sequential access. And the card don’t work on my phone too :cry:

Sorry for rockbox :flushed:, when I say “we” I mean “my son and I”, but it’s true it’s a nice project. The interface seems a bit complicated.

One little strange bug to report.  Changing the time causes the minutes to jump about 3 ahead of where you actually set them.  In case it hasn’t been posted yet.

Hi, player Sansa Clip+ was pulled from the sockets for data transmission thereafter player ON and writ “FAT is corrupted Please connected device to Pc” and immediately turns off,Sansa Clip+ Firmware Updater writes an error,plz help!

Rockbox only seems complicated before you get used to it. Once you are used to it it seems simple. I was reluctant to try Rockbox for a long time, but hated the firmware in the Clip Zip so much that I forced myself to get used to Rockbox. Now it is on my Clip+, Clip Zip and Fuze players.

@jk98 wrote:

Rockbox only seems complicated before you get used to it. Once you are used to it it seems simple. I was reluctant to try Rockbox for a long time, but hated the firmware in the Clip Zip so much that I forced myself to get used to Rockbox. Now it is on my Clip+, Clip Zip and Fuze players.

Umm, OK . . . .

Hi All:

The auto updater does not work for me even when right-clicking and selecting “Run as Administrator”.  I’ve downloaded the manual bin file but don’t know where to put it.  (I don’t understand what the term “root directory” means.)   When I click to view the Sansa files I see only one folder called “Internal Memory”.

Thanks.

Just found my answer with a bit of searching.

The “Internal Memory” folder is the root drive.

The Auto Updater really isn’t needed–it just sits on your computer eating computer resources (albeit, very lightly).  Instead, you can simply come to the forum here every now and again and see if there is any updated firmware, almost certainly the only thing that would happen at this point.  But even there, it is likely that there will be no further firmware updates for the product at this point. 

I got a new clip+ to replace an old clip+ that broke. I use it it my car and my old one would continue where it left off when I turned it back on. The one one doesn’t. I have to start back up.

How would I go about downgrading to an older firmware?

You could go back to an older firmware by manually installing it. You shouldn’t have trouble with the resume feature though with newer firmware. Are you pausing the player before turning it off?

http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=64931

I never did with the old one, I would just turn it off mid play and it would continue when I turned it on. Thats why I loved it so much.

I’m a bit coonfused, as this functionality remains–that’s how mine operates.  Maybe a latest firmware that I never got around to installing broke this?

I think I’m still running .15 firmware on mine. I saw no need to update in any of the newer versions.

And it works just fine. :wink:

When I connect to the PC (Win 7 Pro), udpated comes up and downloads 1.02.18 and says update is complete, but device still shows .15 after many attemtps both via updater and manual. 

Also, in Win 7 a window comes up showing the battery level, and it’s not reading it correctly, says it’s “critically low” even though on device it shows that it’s charging up properly.  Could these issues be related?

No, the issues are not related. The “Critically Low” error message is a known Windows 7 bug. Micro$oft apparently doesn’t think it’s worth their time fixing.

Are you downloading the firmware version from the 1st post in this thread? Are you sure you are un-zipping the .zip file first and then placing the .bin file contained within in the root (top) directory of your Clip Zip? After you do this, are you un-plugging the player? It should turn off. When you power it back up, the screen should say “Firmware Update In Progress” or something to that effect.