Reply
SanDisk Guru
Posts: 16,082
Registered: ‎04-17-2008

Re: Post FW upgrade problem on two e270s


Kesra wrote:

I'm having the exact same problem. I can't even run recovery again. Mine is an e260. I know it's old but it's sturdy and I like using it.

 

No matter what I do, I only get the white screen. I don't even get a locked error when I turn it on with the lock in the on position. I don't want to get rid of this. Customer support will only handle this through email now.

 

Any help would be greatly appreciated.


 

Your memory chip inside might have become dislodged. See this post for a picture and read the posts before and after it for a description on how to check it.
Newbie
Posts: 3
Registered: ‎02-23-2010

Re: Post FW upgrade problem on two e270s

Nothing seems to be loose. I took it apart and put it back together with no results. It still shows that obnoxious white screen without ever even turning off. I have to do a hard reset to turn it on. It doesn't even respond to the lock being in place. I think it may be the end for my little Cuthbert *sigh*

 

I've also tried hooking it up to the computer, putting it in the fridge, and removing the battery.

SanDisk Guru
Posts: 16,082
Registered: ‎04-17-2008

Re: Post FW upgrade problem on two e270s

Awww . . . you let little Cuthbert 'chill out' for a while in the fridge to see if that would help? I gotta say, that's a new one on me!

 

Did you press down on the the foam pad on the back on the memory chip while you had it apart to see if it would re-seat?

Newbie
Posts: 3
Registered: ‎02-23-2010

Re: Post FW upgrade problem on two e270s

I did. Just put it back together after cleaning. Everything is in place where it's supposed to be.

 

As for the fridge thing, someone reccomended it somewhere when he/she kept getting the white screen.

Newbie
Posts: 1
Registered: ‎04-03-2010

Re: e200v1 01.02.24 Firmware Download & Instructions

i used the firmware (through recovery mode) and it worked except that after going directly to the languiges setting screen after automatically restarting the device went back to it's former problem, a black screen with a few dots in the corner?!?!?!
Newbie
Posts: 1
Registered: ‎05-06-2010

Re: e200v1 01.02.24 Firmware Download & Instructions

Followed the step to upgrade my E200 (v1) : on the 4th step, once disconnected and said "Upgrading the firmware" it turned off and then showed this message : Load main image failed. Switch to recovery mode. Battery charging stopped.

 

What I have to do ?

 

 

Thank you.

SanDisk Guru
Posts: 16,082
Registered: ‎04-17-2008

Re: e200v1 01.02.24 Firmware Download & Instructions


tonirusso wrote:

Followed the step to upgrade my E200 (v1) : on the 4th step, once disconnected and said "Upgrading the firmware" it turned off and then showed this message : Load main image failed. Switch to recovery mode. Battery charging stopped.

 

What I have to do ?


1.) Make sure you indeed have a v1 device and that you are downloading the v1 firmware.

2.) Attempt the update again.

Newbie
Posts: 1
Registered: ‎06-17-2010

Re: e200v1 01.02.24 Firmware Download & Instructions

my sansa e260 not working properly. first thing when i turn it starts in language if i don't choose a language it doesn't change.

Next i tell me "not enough space for MB music must free 6 mgs " and it doesn't change to MSC mode at all

SanDisk Guru
Posts: 16,082
Registered: ‎04-17-2008

Re: e200v1 01.02.24 Firmware Download & Instructions


bobkool wrote:

my sansa e260 not working properly. first thing when i turn it starts in language if i don't choose a language it doesn't change.

Next i tell me "not enough space for MB music must free 6 mgs " and it doesn't change to MSC mode at all


 

You should really start a new thread (New Message under Search Box - upper left), rather than replying to the firmware thread. It's a bit off-topic.

 

That is, if you really want people to see it and help. Smiley Wink

Newbie
Posts: 1
Registered: ‎08-14-2010

Re: e200v1 01.02.24 Firmware Download & Instructions

I just want to say thanks to many of you who have contributed information here.

By putting together several different solutions I finally found one that worked and

gave me my e280 back. It's been two long years without music on the go.

Thanks again